Nyheder     Sponsorer     Presse     Kontakt
”Det er jo ikke sværere, end man gør det til – vel!”

Stine Arenshøj

Beredskabsinspektør
Murer


”Det er jo ikke sværere, end man gør det til – vel!”

”Det er jo ikke sværere, end man gør det til – vel!”

Portræt af Stine Arenshøj, beredskabsinspektør i Guldborgsund Kommune og mor og bonusmor til seks børn i alderen fire til 18 år.
Af Helle Bertram

Stine Arenshøjs 34-årige liv har budt på flere udfordringer end de flestes. Nogle af dem har hun selv valgt. Andre havde hun helst været foruden. Men det er alt sammen liv - hendes liv - som er med til at gøre hende til den, hun er i dag.

Stine sidder i sit farverige køkken, som hun med egne murerhænder har bygget om ligesom resten af det hyggelige byhus i Nykøbing Falster. Her har hun boet de sidste seks år. Her er hendes børn vokset op. Her er hun blevet skilt og gift igen. Og her er der plads til både hendes egne tre og mandens tre børn - og selvfølgelig alle deres venner.

"Jeg voksede op på Fejø og boede på Lolland-Falster som ung. Som 19-årig var jeg i lære som murer, og blev gift med min første mand, som jeg fik Emma med. Hun er 13 år i dag. Min eksmand og jeg fik et par år senere en pige mere, Maja. Hun døde, da hun kun var få timer gammel. Det var selvfølgelig frygteligt svært, og selv om vi nogle år senere fik Magnus sammen, var forholdet slut. Så vi gik fra hinanden, men i dag er vi de bedste venner. Jeg stod fadder til et af hans børn for nyligt og jeg taler også rigtig godt med hans nye kone. Det behøver ikke at være sværere, end det er vel" griner Stine.

I dag har Stine fået endnu en datter og hun bor sammen med Bo, der er beredskabsinspektør. De har været venner gennem mange år. Den første tid, de boede sammen i Nykøbing Falster, arbejdede Bo i København og pendlede hver dag. "Vi fik fri nogenlunde samtidigt, og mens han sad i toget, hentede jeg børn og købte ind. Han fik slappet lidt af på vejen, og var frisk til at tage over, når han kom hjem. Det kunne sagtens lade sig gøre. Men vi kan da godt mærke, at vi har fået mere tid sammen nu, hvor vi begge arbejder lige rundt om hjørnet." Bo har tre børn, der bor i Københavnsområdet, og de kommer også ofte forbi i det lille byhus.

På Strøget på lidt over en time
"Vi har et travlt liv, vi skal altid noget. Er der nogen, der har brug for hjælp, siger vi selvfølgelig ja" fortæller Stine. "Det kan godt være, at det af og til går lidt ud over børnene, men samtidigt tror jeg, at de vinder meget ved, at vi er sådan en familie, der gerne vil og kan det hele.

Hvis vi får lyst til at tage en strøgtur, sætter vi os i bilen og efter lidt over en time, står vi midt i København. Om et par uger tager jeg og Emma, en weekendtur til Berlin, det er jo bare en smuttur for os, når vi bor her."

"Vores børn oplever en utrolig stor tryghed ved at bo her. Deres mormor og morfar bor kun et stenkast herfra, de kan gå i skole på ½ minut og de har også en onkel et par gader herfra. Så de er vant til, at de kan færdes på egen hånd rundt i byen. Når vi går en tur i Nykøbing, er noget af det bedste, at vi altid møder nogen, vi kender. Der er altid nogen, der smiler eller siger hej, også selv om vi ikke selv opsøger det. Her er sådan en hjemlig og rolig stemning og vi er helt trygge ved byen.  Jeg behøver ikke at være hjemme for at lave aftaler med dem, de kan selv klare det meste til dagligt".

Hvis man vil noget, skal man selv gøre en indsats
Den store pige, Emma på 13, har lært at tage ansvar selv. Hun går til karate på eliteplan i Nykøbing Falster Karateklub, som er en af Danmarks allerbedste karateklubber og er lige blevet dobbelt danmarksmester. "Hun har lært, at man selv skal holde styr på sine aftaler og sin træning. Hun ved, at hvis man vil noget, skal man selv gøre noget for det. Sådan er det også at bo i et lille samfund, som her - tingene sker ikke af sig selv, og vi må have hænderne op af lommerne, hvis vi vil have nogle ting" fortæller Stine, der selv har levet sådan hele sit liv.

"Jeg blev jo uddannet murer og derefter bygningskonstruktør i København. Senere fik jeg job i som byggesagsbehandler i Nykøbing Falster Kommune, og inden længe fik min chef øje på, at jeg kunne noget mere. Så jeg blev uddannet brandmand og senere indsatsleder og i dag er jeg beredskabsinspektør og risikokoordinator, som en af meget få kvinder i Danmark. Det er et job, der kræver at man er 100 % på. Og jeg elsker det. Jeg har 24-timersvagt i en uge ad gangen, og det kan selvfølgelig gå lidt ud over familielivet, men jeg vågner aldrig og er ked af, at jeg skal på job. Mine arbejdsuger kan snildt snige sig op over de 50 timer, men sådan er det i mit job, og til gengæld får jeg en frihed og en masse spændende oplevelser, som er med til at skabe det gode liv, jeg har i dag" fortæller Stine, der med gløden i øjnene ikke levner nogen som helst tvivl om, at hun elsker, det hun laver.

"Når vi så har fri, kan vi sagtens finde på at lave en hurtig fest eller tage på weekendtur uden børn. Vi kender så mange og det er aldrig et problem at få tingene til at ske."

300 m2 murermestervilla forude
Den dag, vi møder Stine i køkkenet, har hun netop skrevet under på, at der ikke er så langt fra tanke til handling - i bogstaveligste forstand.

På bordet ligger salgsopstillingen på en stor gammel murermestervilla, der ligger i samme kvarter som hendes hyggelige byhus. Vi har lige købt det, smiler hun og viser stolt billederne fra det nyrenoverede hus på næsten 300 m2 frem. "Jeg elsker det hus allerede! Jeg kiggede også på det sidst, det var til salg, dengang var det ikke renoveret. Så nu hvor det er til salg igen, og det er endda min gamle murermester, der har sat det tiptop i stand, kunne jeg altså ikke lade være med at købe det. Her får mine børn masser af plads, og der er et kæmpe køkken hvor vi sagtens kan være alle sammen, - også når vores seks børn er her alle sammen. Og tænk, at man kan få sådan et hus til lige over 2 mill. kr.!.

"Selv om jeg en dag skulle få job et andet sted, vil jeg aldrig flytte herfra. Jeg føler, vi har det hele - og det vi ikke har rundt om hjørnet, kan vi sagtens køre til. Det er jo ikke sværere end man gør det til, vel!?" slutter Stine, inden hun skal ud af døren til næste punkt på dagens travle program.

Fakta:
Stine Arenshøj, 34, opvokset på Fejø

Mor til Victoria fire år, Magnus 10 år og Emma 13 år + tre bonusbørn Laura ni år, Casper 13 år og Camilla 18 år.

Bor sammen med Bo, der er beredskabsinspektør og de tre børn i et lille byhus i Nykøbing Falsters gamle arbejderkvarter Østerbro. Bonusbørnene bor i Københavnsområdet.

Er beredskabsinspektør i Guldborgsund Kommune og læser til Master i Brandsikkerhed på DTU i Lyngby.

Oprindeligt uddannet murer i Eskilstrup på Lolland-Falster og bygningskonstruktør i København.