Nyheder     Sponsorer     Presse     Kontakt
Det spændende job findes (også!) på Lolland

Sille H. W. Clausen

Projektleder i Lolland Kommune
Cand.scient.soc. i geografi
- og international udvikling

Det spændende job findes (også!) på Lolland

Det spændende job findes (også!) på Lolland

Portræt af Sille H. W. Clausen, mor til Ellen på tre, cand.scient.soc. i geografi og international udvikling og projektleder i Lolland Kommune.
Af Helle Bertram

Dengang Sille stadig boede i København og arbejdede med udviklingsprojekter i ind- og udland, var COP15 lige oppe over, og rygterne om Lolland Kommune svirrede i udviklingsmiljøerne. På Lolland var man villige til at arbejde grønt på den lidt crazy måde. Sille spidsede ører, for efter flere år som projektudvikler og flere års arbejde i Lima i Peru var hun blevet mor og var på udkig efter et job, der kunne forene rejselysten, de faglige ambitioner og lysten til at skabe et trygt og godt liv for sin familie.

"Jeg er opvokset i Nykøbing Falster, hvor vi boede midt i byen i et af de ældre kvarterer med smukke, gamle huse og kun to minutter fra gågaden, biblioteket, skolen osv. Jeg kunne altid gå eller cykle til mine veninder, sport, fester og til mine forældres arbejde."

Silles mor var leder af et plejehjem og hendes far var arkitekt og havde startet eget arkitektfirma  i Nykøbing Falster, hvor jobbene som arkitekt dengang ikke hang på træerne. Efter folkeskolen fortsatte hun i gymnasiet og mange af vennerne fra folkeskolen og fritiden fulgte med. "Så det var rigtig trygt og nært, indtil jeg i 2. g. rejste et år til Peru for at lære spansk og opleve noget helt andet. Siden da har jeg rejst meget, og selv om jeg kom hjem og fortsatte i gymnasiet, blev det aldrig helt det samme igen og jeg har siden boet mange år både i udlandet og i København. Så jeg har virkelig været i syv sind. Efter så mange år, hvordan ville det så være at flytte tilbage til Lolland-Falster?"

Vi ser på det med vidvinkel
I dag er hun ikke i tvivl. Ligesom Peru vendte op og ned på alting i nogle år, har datteren Ellen på tre år sat en ny dagsorden for Sille og hendes mand Peder, der også er vokset op på Falster. "Da vi fik hende, begyndte vi at savne at have vores bedsteforældre i nærheden. Vi havde ikke så meget glæde af at bo i byen mere, og hver gang vi skulle se familien, var det "store flyttedag", for vi ville gerne være lige meget hos dem alle sammen".

"Jeg opdagede, at der i udviklingsafdelingen i Lolland Kommune faktisk var 30 kolleger, der lige som mig har været ude at rejse og havde den vide vinkel på. Det drive, de havde, trak i mig, og jeg begyndte at tro på, at arbejdsliv og familieliv kunne forenes på Lolland." Så Sille søgte og fik jobbet som projektleder for Realdania-projektet "Mulighedernes land" i Lolland Kommune og familien fik en 50´ervilla i Sundby ved Nykøbing Falster. Herfra kan Peder cykle til sit arbejde som skolelærer og familien bor ikke længere væk, end at de kan ses flere gange om ugen.

En del af hinandens hverdag
"Jeg har altid været lidt misundelig på mine veninder, der havde bedsteforældre, de kunne cykle over til efter skole. Alle mine bedsteforældre boede i Ålborg, og jeg elskede at være der. Nu kan jeg give Ellen det, som jeg selv savnede, nemlig næsten ubegrænset adgang til sine bedsteforældre.

Hvor det før var en udflugt at komme på besøg, kommer vi der nu i hvert fald én gang om ugen, og som regel er det slet ikke planlagt. Vi kigger bare ind, når det lige passer. Min søster, som også er flyttet til Lolland-Falster og har tre børn, spiser vi ofte sammen med. Vi er igen blevet en del af hinandens hverdag og kan følge hinandens børn. Det betyder rigtig meget for os - ikke mindst lige nu, hvor børnene er små.

Ansvar for fire projekter og 60 mill. kr.!
Nærheden og trygheden fra barndommen har dog ikke kostet på mulighederne for at have et spændende arbejdsliv.  "Jeg elsker mit job og mine nye kolleger, de er både skøre og skæve og vildt dygtige. Vi leder efter muligheder og ressourcer og etablerer samarbejde mellem dem, der kan gøre noget positivt for området. Jeg kan dog godt knibe mig selv i armen over, at jeg får så meget ansvar og så meget frihed. Mine kolleger og venner, der sidder i centraladministrationen i København, arbejder oftest som en lillebitte brik i en meget stor administration. Her fik jeg ansvaret for fire projekter og 60 mill. kr. fra første dag på jobbet!".

Liv med både Lolland og Lima
Silles smittende begejstring over arbejdsklimaet i Lolland Kommunes udviklingsafdeling har dog ikke resulteret i en 100%´s garanti for evig troskab med området.  Årene i Peru har sat sig dybe spor i Sille, og hun har stadig drømme om at komme til at rejse igen - gerne med hele familien.

"Jeg har behov for at mærke troperne i kroppen mindst én gang hvert andet år, og derfor har vi lige været i Peru sammen hele familien. Det giver vores job og vores liv på Lolland-Falster os mulighed for. Så her får jeg både Lolland og Lima, og det er indtil videre alt, hvad jeg kan ønske mig. Men måske kommer der en dag, hvor vi vil rejse ud sammen som familie. Dette er i hvert fald en god begyndelse" slutter Sille før endnu en ny, travl arbejdsdag begynder.

Fakta:
Sille H.W. Clausen er cand.scient soc. i geografi og international udvikling fra RUC
Ansat i Udviklingsafdelingen, Lolland Kommune som projektleder
Gift med Peder, der er specialklasselærer på Østre Skole og mor til Ellen på fem, der går i børnehaven Sundloppen og til lille Agnes fra februar 2012
Bor i en 50´ervilla på 160 m2 i Sundby ved Nykøbing Falster

Læs mere på:
www.lolland.dk
www.mulighedernesland.dk