Nyheder     Sponsorer     Presse     Kontakt
Golfmanager på det grønneste Falster

Rikke Fabienke

Golf Manager
Coach
og mor til fire

Golfmanager på det grønneste Falster

Golfmanager på det grønneste Falster

Portræt af Rikke Fabienke, mor til fire, arving af Skjørringe Gods, uddannet i Danske Bank og manager af en golfklub på det grønneste Falster.
Af Helle Bertram

Som den yngste ud af fire døtre blev Rikke allerede som 18-årig valgt til at overtage forældrenes gods Skjørringe midt på Falster. Forud var gået en række år på kostskole i Skotland sammen med sin ene søster. Selv om det tidligt blev klart, at Rikke skulle vende hjem til sit barndomshjem, blev det også til flere år i København, hvor hun blev uddannet i Danske Bank og desuden mødte sin mand Henrik. I dag bor de på godset med deres fire børn.

"Det er klart, at når ens skæbne bliver bestemt allerede som 18-årig, så er der nogle muligheder, man aldrig behøver at overveje. Havde jeg nu ikke arvet Skjørringe, er det da slet ikke sikkert, at jeg var havnet her igen. Men nu var det sådan, og det blev min og min mands livsudfordring at finde ud af, hvordan vi ville forvalte denne mulighed. De første år var det ham, der stod for landbruget, mens jeg, der udover godset havde overtaget golfbanerne ved Virket, tog dette på mig som min opgave.

Luft til at leve
"På et tidspunkt trængte vi begge til at få lidt mere luft, så da jeg var gravid med vores tredje barn, ansatte jeg en direktør i golfklubben og de følgende fem år gik jeg hjemme med børnene. Det var nogle rigtigt gode år. Her fik jeg fat i, hvad jeg gerne ville med det hele".

"Det er vigtigt for mig, at det jeg laver, giver mening, Det er ikke nok, at forretningen kører godt, og at vi tjener penge. Det giver et helt andet drive, hvis vi også gerne vil skabe noget ud over det. Vi får masser af input til udvikling af vores aktiviteter og vi arbejder hårdt for at give vores gæster en god oplevelse. Det er jo ikke bare en golfklub, det er en oplevelse, som folk gerne rejser langt for at få" fortæller Rikke.

Golfklub med lækker mad og hyggelig overnatning
Da hun overtog banerne, var stedet et gammelt bindingsværkshus med slidte tilbygninger, der i den grad trængte til en kærlig hånd. I dag er det hele trimmet og sat i stand og i bygningerne er der ud over klubhuset en restaurant, hvor man kan få en flere retters middag. Udvalget varierer lige fra det danske folkekøkken til den lidt finere madlavning. Der er desuden et bed & breakfast, så folk kan overnatte sammen to og to eller helt op til 20 personer. Klubben arrangerer gerne forskellige events for gæsterne og hjælper med at skrue et bestemt arrangement sammen for fx virksomheder og private selskaber.

Oplevelser uden for golfbanen
"Måske er det fordi, jeg har fået Skjørringe på den måde, at det er så vigtigt for mig, at det giver mening. Hvis jeg bare skulle tjene penge, så ville jeg måske vælge noget andet at lave, som ikke krævede så meget arbejde. Og hvis det ikke handlede om penge, så ville jeg rejse og være sammen med mine børn altid" griner Rikke."Men nu har vi fået denne livsudfordring, og vi ved, at vi kan være med til at give vores gæster en rigtig god oplevelse. De kommer igen og igen, og vi hører så ofte, at her er vi lidt anderledes end andre steder. Det giver mening for mig! Og det giver en tro på, at her på Lolland-Falster kan vi meget mere, end vi ofte bilder os selv og hinanden ind. Vi skal bare blive bedre til at åbne øjnene - præcis som vores gæster gør det - og få øje på alle de vidunderlige mennesker, steder og muligheder, som ligger for vores fødder.

Mere end bare golf
Den smukke golfklub med det karakteristiske røde tag ligger kun få minutter fra Skjørringe Gods midt i et af Falsters mest grønne områder. Der er marker og skov og små snoede veje, der fører til Stubbekøbing, Pomle Nakke, Corselitze, Orehoved og mange andre små oaser. Der er heller ikke langt til Marielyst, hvor mange vælger at tage hen før eller efter besøget i Virket. "Faktisk har vi flere faste gæster, der bor i Nordsjælland og har sommerhus på Marielyst. Til dagligt spiller de golf i en nordsjællandsk klub, hvor de ofte må være "på" og være sociale, mens de spiller. Derfor vælger de at komme hos os om sommeren. Selv om der ligger golfbaner tættere på deres sommerhus, så er der en ånd her hos os, som de gerne kører efter. Vi er gode til at lodde stemningen og give folk, det de søger. Også når det er fred og ro," slutter Rikke Fabienke.

Fakta:
Rikke Fabienke bor på Skjørringe Gods sammen med sin mand Henrik og deres fire børn Wilhelm på 12, Ditlev på 10, Gustav på otte og Nina på seks år. Har boet 2½ år i England med sine forældre og var på kostskole nord for Aberdeen i Skotland i fire år.

Hun er uddannet i Danske Bank. Desuden har hun taget to coachuddannelser, dels som lifecoach hos Alfa Omega Instituttet i København og hos Anthony Robbins i henholdsvis London og Florida.

Rikke er golfmanager i Falster Golfklub ved Virket på Falster, der ud over golfklubben også indeholder restaurant, bed & breakfast, selskabslokaler mv. Hun sidder desuden i bestyrelsen for erhvervs- og turistforeningen Business LF.

Læs mere på:
www.falster-golfklub.dk
www.visitlolland-falster.com
www.businesslf.dk