Nyheder     Sponsorer     Presse     Kontakt
Mit liv er lige dele land og by

Helle Zier

Korrespondent
HD i afsætning
Uddannelser i HR og journalistik

Mit liv er lige dele land og by

Mit liv er lige dele land og by

Portræt af marketingkonsulent Helle Zier, der bor i Nykøbing Falster, arbejder i København og er mor til Olivia på 11 år.
Af Helle Bertram

Mange menneskers udfordring med at skabe en god balance mellem arbejdsliv og familieliv har Helle Zier fundet sin egen løsning på. Efter mange år i reklamebranchen, hvor arbejde og fritid gik i ét, har hun nu base i Nykøbing Falster og arbejder max. tre dage om ugen i København.

"Lige som for så mange andre skete der noget, da jeg blev mor til Olivia. De første år boede og arbejdede vi stort set som før i København, men det blev mere og mere svært at føle glæde ved det. Olivia var ofte syg som lille og vi havde tit hendes mormor eller farmor boende i vores lejlighed på Amager, fordi vi ikke selv kunne holde fri hele tiden. Teater- og caféturene var ikke så spændende mere, vores liv var flyttet inden for i lejligheden. Da vi besluttede at flytte ud af byen, tog vi skridtet fuldt ud og købte hus i Nykøbing Falster" fortæller Helle Zier, der er uddannet HD i afsætning og korrespondent og har arbejdet for reklamebureauer i København gennem de sidste mange år som konsulent og projektleder.

Min model af work/life balance
"Jeg havde nok tænkt, at jeg efterhånden ville begynde at arbejde mere for lokale kunder, men sådan er det ikke gået. I stedet har jeg tilrettelagt arbejdet, så jeg max er i København tre dage om ugen og resten af tiden arbejder i Nykøbing Falster.  De dage, jeg skal til København, tager jeg ofte toget, fordi jeg kan slappe af eller læse på vejen. Nogle gange overnatter jeg hos mine veninder eller min bror, der bor på Vesterbrogade. Han er så vant til det, at jeg bare skal sende en sms om, at jeg kommer, så har jeg nøgle og kan bare lukke mig ind" fortæller Helle den dag vi mødes i kontorfællesskabet Guldkorn på Raadhusstræde i Nykøbing Falster, hvor hun har sin lokale base. "Desuden har jeg jo boet 20 år i København, og har masser af venner og veninder i byen, så når jeg har mulighed for det, kan jeg kombinere arbejdet med at se mine venner derinde. Jeg føler derfor stadig, at vi er en del af bylivet og at de er en del af vores liv, selv om vi ikke bor tæt på hinanden mere".

Byliv både i storbyen og i provinsen
Helle færdes lige hjemmevant i både storbyer og på landet: "Jeg vil helst ikke give afkald på stemningen og oplevelserne i byen, hvor folk er så forskellige og gadebilledet så broget. Det har jeg brug for at "inhalere" et par gange om ugen. Men havde vi nu stadig boet i København eller Nordsjælland, som vi reelt overvejede, dengang vi skulle flytte fra lejligheden, havde vi skullet bruge meget mere tid på at arbejde og betale husleje. Nu er der mere luft i hverdagen og vi kan være med, når Olivia skal noget i hverdagene" fortæller Helle Zier, hvis aktive 11-årige i øjeblikket både går til ridning på den nærliggende rideskole, musik på Guldborgsund Musikskole og fodbold i den lokale storklub B1901.

"Vi bruger også området rigtig meget, når vi har fri. Vi bor tæt på vandet og skoven, hvor vi ofte går en tur sammen. Her får vi slappet helt af og får inspiration.  Når man bor så tæt på naturen, kan man virkelig bruge den til dagligt, og det er blevet en vigtig del af vores liv, at vi har den balance mellem det travle byliv og roen og stilheden herhjemme" fortæller Helle. "Når vi gerne vil opleve noget, er der faktisk masser af tilbud her. Selvom det er en lille by, er der altid en koncert eller en teaterforestilling, vi kan gå til" fortæller Helle Zier, der selv sidder i Maskerådet, som er bestyrelse for det lokale teater Masken.

Frihed til at leve
Helle mødte sin mand, der ligesom hun selv oprindeligt er fra Lolland-Falster, for 25 år siden. Han er i dag økonomichef i det lokale affaldsselskab REFA I/S. Før de fik barn, rejste de ofte, de har bla. været jorden rundt et helt år, mens Helle selv har både boet og arbejdet  i USA og været et halvt år i Madrid, så det at rejse er del af hendes liv, som hun nødigt vil undvære. "Det startede med interrail-turene som ung og siden har det jo ændret sig, men det at komme ud og opleve nye steder og kulturer betyder rigtigt meget for mig stadigvæk" fortæller Helle.

"Vi er heldige, at vi stadig har mulighed for at rejse. På den måde er vores liv ikke så anderledes, som før vi fik Olivia. Vi kan godt finde på at tage en tur til Berlin eller London en weekend nogle gange om året. Og vi behøver ikke tænke så meget over, om vi har råd til at gøre de ting, vi gerne vil. Vi har ikke sat os for mere, end at der stadig er råd til rejse, når vi har lyst og tid til det.

I sidste ende er det jo frihed, det handler om for os. Frihed til at arbejde med det, vi holder af. Og frihed til at rejse og leve, når vi har fri. Det kan godt være, jeg arbejder lidt mere, end hvis jeg var fastansat et sted, men jeg bestemmer selv hvornår!" slutter Helle Zier, inden hun igen melder sig ind i den hektiske arbejdsdag, der venter på mobiltelefonen.

Fakta:
Helle Zier er korrespondent i engelsk og spansk og HD i afsætning. Har desuden en række uddannelser i HR og journalistik. Helle arbejder som projektkonsulent i reklamebranchen. Bor i Sundby ved Nykøbing Falster

Mor til Olivia på 11 og gift med Kim Jeppesen, der er økonomichef på I/S REFA
Sidder i Maskerådet, der er bestyrelse for Teatret Masken i Nykøbing Falster
Sidder i bestyrelsen på Nykøbing Falster Realskole

Læs mere her:

www.guldborgsundmusikskole.dk
www.masken.dk
www.nyk-revy.dk
www.b1901.dk