Nyheder     Sponsorer     Presse     Kontakt

QLF UPDATE - QLF danner netværk for internationale LF-borgere

16. mar 2015

 

Quality Lolland-Falster har netop modtaget 400.000 kr. fra Landdistriktspuljen, som uddeles af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Pengene skal gå til projektet "Lolland-Falster - a great place to live and work", som skal danne netværk og formidle mulighederne på Lolland-Falster over for tilflyttere med anden baggrund end dansk - både mænd og kvinder.

 

- Vi er meget glade for, at ministeret har valgt at støtte vores projektide, og vi glæder os til at binde borgere, virksomheder og kommunerne sammen i en fælles indsats, så vi bedre kan tage imod de mange indbyggere med udenlandsk baggrund, som Lolland-Falster har og vil få i de kommende år, siger Kirsten Sydendal fra QLF.

 

- Vi vil nu kontakte offentlige myndigheder, private virksomheder med udenlandske medarbejdere og private fonde for at undersøge, om de kunne tænke sig at bidrage økonomisk og på andre måder til projektet. Jo flere vi er om at løfte denne opgave, jo bedre, siger Dea Cordt Kragh fra QLF.

 

- Vi vil i forlængelse af projektet undersøge, om modellen kan anvendes i andre dele af Region Sjælland. Forskning viser, at den sociale integration er meget afgørende for, om udenlandske borgere falder godt til. Det er dette, vi specifikt vil have fokus på, forklarer Dea Cordt Kragh

 

Pengene skal bl.a. bruges til indsamling af data, skabelse af kontakter, netværksaktiviteter, kommunikation og formidling.